Διοικητική Ομάδα

Η διοικητική ομάδα του The Nest αποτελείται από ανθρώπους που έχουν λάβει μεγάλη εξειδίκευση γνωστική στο αντικείμενο τους, που έχουν εργαστεί/ζήσει/σπουδάσει στο εξωτερικό, που διατηρούν ενεργές επαφές με δίκτυα της Ευρώπης και της Αμερικής, που έχουν οι ίδιοι υπάρξει επιχειρηματίες στο παρελθόν ή υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων και πολυεθνικών. Είναι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν τη διαφορά και να καινοτομήσουν στον επιχειρηματικό κλάδο των υπηρεσιών. Είναι άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν ανθρώπους που βρίσκονται σε δυσκολία λόγω της οικονομικής κρίσης και να τους δώσουν μια βιώσιμη διέξοδο. Είναι άνθρωποι με οράματα, προγραμματισμό, ηθική και όρεξη για ανεξάρτητη δημιουργική εργασία.

apple-touch-icon

Δρ Φιόρη Α. Ζαφειροπούλου

Fiori ZafeiropoulouH Δρ Φιόρη Α. Ζαφειροπούλου PhD Κοιν.Eπιχ., MBA, BSc (Ec.) είναι Λέκτορας Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο Κολέγιο CityU & Επισκέπτης Κοιν.Επχ. στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Όντας φοιτήτρια το 2004 στο Λονδίνο ιδρύει την πρώτη της εταιρείας Zita Social Ltd. Είναι συνιδρυτής & Πρόεδρος του The Nest. Συμμετέχει σε Διακρατικά Ερευνητικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, όπως το WiSE LifeLong learning της Επιτροπής. Διετέλεσε Σύμβουλος του Δήμου Αθηνών για την Ανάπτυξη του Οικοσυστήματος της Κοινωνικής Οικονομίας (Επιχειρώ Κοινωνικά -Athens Social Economy Initiative), Διετέλεσε CEO της εμπορικής επιχείρησης καλλυντικών Neobeauty. Διετέλεσε Υπεύθυνη Μεταπτυχιακού Προγράμματος IHRM στο Κολέγιο BCA-London Metropolitan University. Παρουσιάζει και εκδίδει την ετήσια έρευνα της στην κοινωνική επιχειρηματικότητα διεθνώς, σε διεθνή journals και ερευνητικά βιβλία, όπως International Journal of Social Entrepreneurship and Innovation, Journal of Developmental Entrepreneurship, Journal of Marketing Channels, στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία του Μάνατζμεντ, στη Παγκόσμια Ισλαμική Ακαδημία του Μάρκετινγκ, στη Διεθνή Ακαδημία του Franchising. Έχει διδάξει στρατηγική διοίκηση σε Μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBAs) στην Ελλάδα και το Λονδίνο. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι: θεωρίες κοινωνικών δικτύων, κοινωνική επιχειρηματικότητα και καινοτομία, στρατηγική μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων, συστημική ανάλυση, διεταιρικές συνεργασίες και δίκτυα, κοινωνική δικαιόχρηση. Έχει εργαστεί για την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» www.thenest.org.gr, f.zafeiropoulou@thenest.org.gr, @thenestgreeece, @fiorizita

Λεωνίδας Σκερλετόπουλος

O Λεωνίδας Σκεl.skerletopoulos.siteρλετόπουλος,  με σπουδές στο Marketing (ΜΒΑ), την Διοίκηση επιχειρήσεων(PgDipM) & την Επικοινωνία (Bsc Comm & SocMedia), από τον Νοεμβριο του  2012 ασχολείται με την χρήση των εργαλείων της συμβατικής οικονομίας για την Κοινωνική Αλλαγή. Είναι κάτοχος πιστοποιημένου διπλώματος στο Business Coaching απο τον AC και έχει εργασθεί και συμμετέχει για λογαριασμό της The Nest σε ενημερωτικές Ημερίδες και συμπράξεις ανά την Ελλάδα. Είναι Συνιδρυτής & Βοηθός Ερευνητής στο Ελληνικό κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας ‘The Nest’ στο City Unity College, απο το 2012  με περιοχή δράσης κυρίως την Β. Ελλάδα.Έχει αποκομίσει εμπειρία μέσα από τη συνεργασία του με φορείς του μη κερδοσκοπικού τομέα, σε θέματα ανάπτυξης, διαχείρισης  βιωσιμότητας και χρηματοδότησης κοινωνικών σκοπών και στόχων. Παράλληλα είναι Διευθυντής Ανάπτυξης στα InsightEducation, μέλος του διοικητικού του συλλόγου του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης  στην Αλεξανδρούπολη & συμμετέχει σε διεθνείς οργανισμούς ως μέλος, όπως το Chartered Institute of Marketing(ACIM) & International Social MarketingΑssociation (ISMA) οι οποίοι στηρίζουν την συνεχή επιστημονική ενημέρωση πάνω στα πεδία  του Μάρκετινγκ και της Επικοινωνίας. Aρθρογράφει  στο blog επιχειρώ και σε άλλα Blog.Επιπρόσθετα,  έxει πλούσιο ιστορικό  ανάμιξης και μεγάλη εμπειρία με συλλόγους πολιτιστικούς και αθλητικούς σε διάφορους τομείς κυρίως γύρω από τον αθλητισμό και την σύγχρονη τέχνη και λιγότερο παράδοση. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενεργοποίηση του Κοινωνικού κεφαλαίου συμμετείχε ως συνιδρυτής στην δημιουργία  της πρωτοβουλίας Uplo η οποία  δημιουργεί δεσμούς με την τοπική κοινότητα me σκοπό να καλλιεργήσει αστική συνείδηση και στόχο να προσελκύσει τους πολίτες που ενδιαφέρονται για την πόλη τους.

Email: l.skerletopoulos@thenest.org.gr | mob 6980949098

αρχείο λήψης

Gplus

unnamed (1)

 

 

Διοικητική Ομάδα

Γιάννος Λιβανός δικηγόρος, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με διετείς μεταπτυχιακές σπουδές στο δημόσιο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο του αυτού Πανεπιστημίου. Ιδρυτικό μέλος του κοινωφελούς ιδρύματος “Hellenic Hope” με έδρα το Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο ενισχύει τόσο οικονομικά όσο και σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών τη δράση οργανώσεων που ασχολούνται με την παιδική προστασία και την παιδική φτώχεια στην Ελλάδα, με πόρους που συγκεντρώνει κυρίως από το εξωτερικό. Αντιπρόεδρος της δεξαμενής σκέψης (Think Tank) «Το Δίκτυο για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη». Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς στο Υπουργείο Παιδείας με καθήκοντα την άσκηση διοίκησης του φορέα, τη διαμόρφωση πολιτικής αλλά και το σχεδιασμό προγραμμάτων για τη νεολαία και το παιδί στο κομμάτι της μη τυπικής και της άτυπης μάθησης σε θεματικές όπως: η κοινωνική πολιτική και τα ανθρώπινα δικαιώματα (παιδική φτώχεια, νέοι σε κατάσταση επισφάλειας στέγης, ενδοσχολική βία, καταπολέμηση των διακρίσεων βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού και δημιουργία σχετικής δομής υποστήριξης, παροχή νομικών υπηρεσιών σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες νέων, Ελλήνων και μεταναστών κ.α), η επιχειρηματικότητα (φυτώρια νέων καινοτόμων επιχειρηματιών, HUBs) και η πρωτογενής παραγωγή (εκπαίδευση νέων αγροτών σε νέες τεχνολογίες και νέων των πόλεων που επιθυμούσαν την επιστροφή στην περιφέρεια και την ενασχόληση με την πρωτογενή παραγωγή), ο πολιτισμός (Biennale Νέων 2011 στη Θεσσαλονίκη), το περιβάλλον (οικονομική αξία βιοποικιλότητας και προστασία των υπό εξαφάνιση ειδών στη βάση της αρχής της διαγενεακής αλληλεγγύης) και ο εθελοντισμός (σχεδιασμός και υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011, Πρόγραμμα Υποστήριξης Πρωτοβουλιών Μαθητών, Πρόγραμμα Υποστήριξης Πρωτοβουλιών Νέων) κ.α. Η Γραμματεία απασχολούσε 80 άτομα προσωπικό, δημοσίους υπαλλήλους, και επιπλέον 230 άτομα με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Παράλληλα έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τον κλάδο του τουρισμού ήδη από το 1996. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της κίνησης πολιτών κατά του πολέμου στο Ιράκ (peaceflag) την περίοδο 2003-04 και ένας εκ των τριών εμπνευστών της μεγαλύτερης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας πολιτών που διοργανώθηκε μέσω διαδικτύου για περιβαλλοντικούς σκοπούς, μετά την πυρκαγιά στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας τον Ιούλιο του 2007.

Ανδρέας Γαλάτης Οικονομολόγος, απόφοιτος του Université Pierre Mendès France, Grenoble, France. Ειδίκευση στην Πιστοποίηση & Διασφάλιση Ποιότητας., Financial Analysis, Controlling & Reporting, Έλεγχος, αξιολόγηση και βελτιστοποίηση των διαδικασιών λειτουργίας της εταιρικής δραστηριότητας (Internal Auditor & Business Developer), Αξιολόγηση εταιρικού και κοινωνικού ρίσκου των συνθηκών εργασίας των συνεργατών εταιρίες (Corporate Risk Manager & Risk Specialist), Ανάλυση και καθορισμός κοστολογίων & τιμοκαταλόγων των εταιρικών προϊόντων & υπηρεσιών (Price Analysis). Διοικητικό στέλεχος σε: AGF Kosmos, Allianz Group, Ευρωπαϊκή Πίστη, ΧΡΟΦΙΝ (θυγατρική Renault, BMW, Land Rover, Budget Rent a car) HellasFinance Lease & Trade (θυγατρική Société Générale-Geniki bank), Europcar Rent a car, Ralph Lauren Greece Ltd Ο Δρ Αλέξης Κουτλής, έχει εργαστεί πάνω από 15 χρόνια στο χώρο των επενδύσεων και της τραπέζικης. Είναι διευθυντής στην εταιρία Enerinvest Advisers που εδρεύει στο Λονδίνο, και συμβουλεύει εταιρίες, τράπεζες και επενδυτές στην Ευρώπη σε θέματα τραπεζικού δανεισμού, διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων και στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Lehman Brothers στο Λονδίνο, οπού μεταξύ άλλων ήταν υπεύθυνος για την χορήγηση δανείων σε μεγάλες επιχειρήσεις και για τις εξαγορές και την διαχείριση χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων από τράπεζες. Ο Αλέξης είναι κάτοχος BEng και PhD από το πανεπιστήμιο Imperial College.

 

H Μπουρατίνου Αλκηστη έχει σπουδές BSc Economicsστο University of LaVerne και MBA από το ALBA (σύνδεσμος ΣΕΒ), Έχει εργαστεί σε εμπορικές εταιρείες με ενα ευρύ φάσμα καθηκόντων και με εμφαση στην πώληση. Εργάστηκε στην Boussias Communication με αντικείμενο την παραγωγή και προώθηση συνεδρίων και κλαδικών εκδόσεων. Ειναι πολύ ευαισθητοποιημένη με περιβαλλοντικά θέματα και παρακολουθεί διάφορες δράσεις από ομάδες όπως “Νέα Γουινέα” για φυσικές καλλιέργειες και αυτοδιαχείρηση της τροφής, “Πελίτι” για προστασία και συντήρηση παραδοσιακών σπόρων και εχει ενεργή συμμετοχή σε δράσεις ανακύκλωσης,καθαρισμούς δασών και δεντροφυτευσης. Ενδιαφέρεται και συμμετέχει ενεργά σε τοπικές δράσεις για θέματα οικολογικής συμπεριφοράς και ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών και θεωρεί ότι το χαμηλό ποσοστό ανακύκλωσης στην πηγή είναι μια μοναδική ευκαιρία οικονομικής αξιοποίησης στην παρούσα κατάσταση που μόνο ωφέλη μπορεί να προσφέρει, καθώς δημιουργεί θέσεις εργασίας και σημαντική ελάφρυνση σε πρώτες ύλες και ποιότητα περιβάλλοντος. Γνωρίζει Αγγλικά,Ιταλικά και λίγα ρώσικα, και εχει επικοινωνιακές και οργανωτικές ικανότητες.

O Θοδωρής Ρακιντζής είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών. Είναι εταίρος της Εταιρίας Δικηγόρων ‘ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ – ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ’ όπου ασχολείται με το εμπορικό δίκαιο και ειδικότερα το δίκαιο εταιριών, το δίκαιο τραπεζικών και χρηματιστηριακών συναλλαγών και το δίκαιο κτηματαγοράς. Σπούδασε στο Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές (LL.M) στο University of Cambridge (St. John’s College) με ειδίκευση στο Εμπορικό και στο Συγκριτικό Ιδιωτικό Δίκαιο. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά και επαγγελματικά περιοδικά. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Στοιχεία επικοινωνίας:Δ. Σούτσου 28, 115 21, ΑΘΗΝΑ, Τηλ.: +302108171521, e-mail: t.rakintzis@kglawfirm.gr

Τάκης Καψάλης – Strategic Management Development: Το μέλλον δεν είναι κάτι που ανοίγουμε την πόρτα και μπαίνουμε. Το μέλλον είναι κάτι που δημιουργούμε. Γιαυτό σχεδιάζουμε μία πιό βιώσιμη ανάπτυξη της Δημοτικής Ένωσης Βυτίνας. Όπως την ονειρευόμαστε να είναι σε είκοσι χρόνια από τώρα. Η υλοποίηση του σχεδιασμού αυτού θα βελτιώσει τη ποιότητα της ζωής των κατοίκων και θα εξασφαλίσει την μακροπρόθεσμη ευημερία τους.

Ο Σύνδεσμος Βιώσιμης Ανάπτυξης, τα μέλη του οποίου είναι προβληματιζόμενοι δημότες της ΔΕ Βυτίνας σε σχέση με τη μελλοντική βιωσιμότητα της τοπικής τους κοινωνίας, δρομολόγησε μια διαδικασία για το βιώσιμο σχεδιασμό και υλοποίηση της βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής. Μια διαδικασία που εφαρμόζρται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στηρίζεται στη συμμετοχή των δημοτών στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν τη τοπική τους κοινωνία και στο σχεδιασμό βιώσιμου μέλλοντος. Το Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης της ΔΕ Βυτίνας που εκπονήθηκε, βασίζεται στο κοινό όραμα των δημοτών της και περιγράφει τους στόχους, τις στρατηγικές και τις δράσεις που απαιτούνται για να γίνει το όραμα πραγματικότητα, με χρονικό ορίζοντα 30 – 40 χρόνια από σήμερα. Ένα σχέδιο που ανέδειξε 27 τομείς δραστηριότητες, 45 οραματικούς στόχους, 25 επί μέρους στόχους, 85 στρατηγικές και 293 δράσεις με τους αντίστοιχους δείκτες βιωσιμότητας. Ακολουθεί η φάση υλοποίησης. Φυσικά, οι δράσεις εξασφαλίζουν παράλληλα και την προστασία των οικολογικών περιουσιακών στοιχείων που έχουν αξία για την κοινότητα. Πρόεδρος και ιδρυτής του Συνδέσμου είναι ο Κος Παναγιώτης Καψάλης, με πτυχίο στα Μαθηματικά, Παν. Αθηνών, MSc στη Τεχνολογία της Πληροφορικής και Εφηρμοσμένη Στατιστική (υποτροφία ), Παν. PURDUE, ΗΠΑ και MSc στη Θεωρητική Στατιστική (υποτροφία ), Παν. PURDUE, ΗΠΑ, με συνεχή μετα – Πανεπιστημιακή επαγγελματική επιμόρφωση σε γνωστά Πανεπιστήμια (MIT, CARNEGIE-MELLON, κ.α.) , Ινστιτούτα, Εταιρείες και Οργανισμούς. Διετέλεσε ανώτερο ή ανώτατο στέλεχος Εθνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, με πιό πρόσφατη θέση σαν Γενικός Διευ/ντής της Strategic Management Development Ltd.

Ολγα Παπατριανταφύλλου Μ.A., BSc (Hon), ACC Coach. Η Όλγα εργάζεται με υψηλόβαθμα Στελέχη που θέλουν να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και τη συναισθηματική τους νοημοσύνη, έτσι ώστε να αυξήσουν την επιρροή τους στις ομάδες τους. Επίσης εργάζεται με πελάτες που βρίσκονται σε περίοδο αλλαγής και αναλαμβάνουν νέους ρόλους και υπευθυνότητες. Ακόμη εξειδικεύεται και είναι πιστοποιημένη στο stress management για Στελέχη και ομάδες με στόχο τη ανάπτυξη της ανθεκτικότητά τους σε δύσκολους καιρούς καθώς και τη βέλτιστη διαχείριση των αυξανόμενων απαιτήσεων στο εργασιακό περιβάλλον και στην προσωπική τους ζωή. Η Ολγα εκτός από πιστοποιημένη coach, είναι και έμπειρη εκπαιδεύτρια τα τελευταία 20 χρόνια. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει προγράμματα για Στελέχη σε Ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες. Έχει εργαστεί σε τράπεζα για 14 χρόνια ως εκπαιδεύτρια και coach συμμετέχοντας σε έργα Λειτουργικού Ανασχεδιασμού και συγχώνευσης. Η συστημική της προσέγγιση από το χώρο της ψυχοθεραπείας, οι γνώσεις της από τη Θετική Ψυχολογία και η εκπαίδευσή της στα δυνατά σημεία των ατόμων, βοηθά τους πελάτες της να υιοθετούν μια διαφορετική οπτική στα θέματά τους, αυξάνοντας την αυτοεπίγνωσή τους και κατανοώντας τον τρόπο με τον οποίο οι ίδιοι εντάσσονται και αλληλεπιδρούν μέσα σε ένα σύστημα.