Κοινωνικές επιχειρησεις. Σκερλετοπουλος Ε.Μ.Θ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΕΡΝΑΛΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, το 1ο Πολιτιστικό Καφενείο της σειράς “Κοινωνική Οικονομία” στις 3 Νοεμβρίου 2014. Η διοργάνωση έγινε από τον Σύλλογο φίλων Εθνολογικού Μουσείου Θράκης (Σ.Φ.Ε.Μ.Θ.)  με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τον θεσμό της Κοινωνικής Οικονομίας και της Κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Ο Σ.Φ.Ε.Μ.Θ δήλωσε την ικανοποίηση του από την συμμετοχή και ανακοίνωσε  την αρχή μιας νέας σειράς πολιτιστικών καφενείων πάνω στο θεσμό.

Την συζήτηση συντόνισε ο Σκερλετόπουλος Λεωνίδας ως τοπικός εκπρόσωπος του  The Nest – κέντρο έρευνας Κοινωνικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας – ενώ στην διάρκεια της βραδιάς οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις και να συνομιλήσουν με την ιδρυτή του κέντρου Δρ Ζαφειροπούλου Φιόρη μέσω διαδικτύου. Η Δρ Ζαφειροπούλου σκιαγράφησε το Ευρωπαϊκό περιβάλλον γύρω από τον θεσμό και αναφέρθηκε σε καλές πρακτικές  κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Το κοινό με το πέρας του ενημερωτικού μέρους προχώρησε σε ερωτήσεις γύρω από τον θεσμό. Οι  προβληματισμοί του κοινού αφορούσαν α)την νομική μορφή, γιατί να επιλέξουν Κοιν.Σ.Επ. και όχι άλλη μορφή εστιάζοντας πάντα σε ένα κοινωνικό σκοπό, β) την φύση του κοινωνικού σκοπού, γ) την θωράκιση του θεσμού από το ασταθές πολιτικό-οικονομικό περιβάλλον, δ)θέματα ίδρυσης, ανάπτυξης και χρηματοδότησης.

Η ομάδα συντονισμού θα ανακοινώσει στο άμεσο μέλλον τις ημερομηνίες για στις ερχόμενες συναντήσεις γύρω από τον θεσμό της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

 

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ Ε.Μ.Θ. ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΚΟΠΟ:
•  Την συμμετοχή των πολιτών σε δημιουργικούς διαλόγους γύρω από σημαντικά και επίκαιρα θέματα όπου μπορούν να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους με εμπειρογνώμονες και ειδικούς.

  • Τη συνεργασία με κάθε μορφής με κέντρα ερευνών και ακαδημαϊκά ιδρύματα ημεδαπής και αλλοδαπής και αξιοποίηση της γνώσης για το όφελος της κοινότητας
    •   Την ανάδειξη και διατήρηση της γνώσης μέσα από την διασύνδεση των πολιτών με την ακαδημαϊκή κοινότητα και ειδικούς εμπειρογνώμονες

facebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutubeby feather

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *